Annelies Heimensen heeft vanuit het basisonderwijs en begeleiding vanuit persoonsgebonden budget veel ervaring op gedaan met kinderen. De persoonlijke ontwikkeling van elk kind zoekt ze door interesses van kinderen te gebruiken als bouwstenen. Ze geniet van de verwondering die kinderen hebben voor de meest gewone zaken.

Annelies is een creatieve denker die haar handen laat spreken. Vanuit haar ervaringen en de liefde voor 'het maken' ontwikkelt ze leskisten en geeft ze les aan kinderen en volwassenen. Dit komt voort uit haar passie voor kunst en het plezier wat ze beleeft aan het bouwen van haar eigen beelden. Een plezier wat ze terugziet in de mensen waar ze meewerkt. Het ontwikkelen van creativiteit is voor haar een noodzakelijk spel tussen materiaal, mens en zintuigen.

"Creativiteit gaat over onderzoek doen. Meerdere dingen uitproberen. Als het links om niet lukt, misschien rechts om wel. Het gaat over omdenken en doorzetten. Creativiteit die je nodig hebt om je plek te vinden, in de veranderende wereld tijdens je leven."

Sinds 2016 werkt ze met andere vakdocenten samen, waardoor de creativiteit versterkt wordt.

Het eigen werk van Annelies Heimensen kunt u bezichtigen op afspraak. Of bezoek haar website www.anneliesheimensen.nl.

IMG_20160513_124454