De persoonlijke ontwikkeling van elk kind zoek ik door interesses van kinderen te gebruiken als bouwstenen. Ik geniet van de verwondering die kinderen hebben voor de meest gewone zaken. Vanuit die verwondering met een andere bril op kijken naar je omgeving stimuleert de verbeeldingskracht. Door de persoonlijke betekenis van de kinderen daaraan te verbinden ontstaat een unieke ervaring. Die bijdraagt aan de persoonsvorming en identiteitsontwikkeling.

Annelies is een creatieve denker die haar handen laat spreken. Vanuit mijn ervaringen en de liefde voor 'het maken' ontwikkelde ik leskisten en geef ik les aan kinderen en volwassenen. Dit komt voort uit mijn passie voor kunst en het plezier wat ik beleef aan het bouwen van haar eigen beelden. Een plezier wat ik terugzie bij de mensen waar ik meewerk. Het ontwikkelen van creativiteit is voor mij een noodzakelijk spel tussen materiaal, mens en zintuigen.

"Creativiteit gaat over onderzoek doen. Meerdere dingen uitproberen. Als het links om niet lukt, misschien rechts om wel. Het gaat over omdenken en doorzetten. Creativiteit die je nodig hebt om je plek te vinden, in de veranderende wereld tijdens je leven."

Sinds 2016 werk ik met andere vakdocenten samen, waardoor de creativiteit versterkt wordt.

Het eigen werk van Annelies Heimensen kunt u bezichtigen op afspraak. Of bezoek haar website www.anneliesheimensen.nl.

IMG_20160513_124454